Monochrome kinderkamer

Vorig jaar hadden we de kamer van onze zoon al een kleine make-over gegeven met een nieuw bed en groene verf op de muur. Ik kon er maar niet aan wennen en besloot de kamer een complete monochrome make-over te geven! En wat past dit nu onwijs goed bij de rest van ons zwart witte interieur. 

Verf

De reden dat ik zo snel weer ben gaan verven is omdat ik benaderd werd door Coat Paints of ik verf wilde testen. Ik heb een mooie grijs wit en een zwarte verf besteld. Hiermee kon ik al direct het project gaan realiseren.

De muurverf dekte gelukkig enorm snel dus wit over donkergroen dekte compleet na 2 lagen! Ook de andere muren heb ik met dezelfde witte verf een laagje gegeven. Nu is alles dezelfde kleur wit. De verwarming en het bed heb ik in 2 lagen zwart geverfd. Wat een verschil was dit al!

BEFORE

Kura bed van Ikea

Het bed is super handig want deze kan je dus op 2 manieren gebruiken. Als een hoogslaper maar ook omgedraaid als een soort hemel/huisjes bed. Je kunt hier van alles van maken en heel Pinterest staat vol met geweldig leuke ideetjes. Het bed kost €169 en het is super veelzijdig! Nu ik het bed helemaal zwart geverfd heb, wat overigens heel snel gebeurd was, vind ik het totaal plaatje ook vele malen rustiger. Het hout met wit is toch iets te hard vind ik persoonlijk.

We hebben het bed nu als hoogslaper staan en onderin een oud matras gelegd met een hoeslaken eromheen. Daar bovenop allerlei kussens en een plaid waardoor het een gezellige chill hoek wordt. 

Laui lounge stoel Cloud

De kamer is niet heel groot, maar een fijne stoel waar op je kan (voor)lezen vond ik wel een must! Van Laui Lounge kreeg ik uit de Cloud collectie de Adult Onyx (ze hebben ook kinderstoelen tot 6 jaar). Het is een heerlijke grote lounge stoel voorzien van fijne bouclé stof.

"Alle lounge producten zijn gevuld met gerecyclede EPS-korrels. Deze korrels worden verdeeld over verschillende compartimenten wat er voor zorgt dat de Laui lounge zijn vorm en stevigheid behoudt. Door het lichte gewicht kan je Laui lounge makkelijk opschudden en keer op keer comfortabel loungen."

De stoel is zacht, licht en stevig tegelijkertijd. Ik vind het een ideale stoel voor een kinderkamer. Ze kunnen zich niet bezeren, is makkelijk te verplaatsen en gaat niet snel kapot. Top aanwinst voor deze batcave.

Gordijnen

We hebben sinds we hier wonen eigenlijk nooit veel aandacht besteed aan mooie gordijnen. We hebben namelijk rolluiken die alles donker maken. Maar voor de gezelligheid en demping van het geluid met deze verandering ook nieuwe gordijnen en rails aangeschaft. 

Ik ben super fan van allemaal natuurlijke materialen zoals wol, katoen, linnen etc. De gordijnen zijn van zwart linnen gemaakt met een enkele plooi heel mooi minimalistisch en past perfect in deze monochrome stijl. Het laat overdag prima licht door maar is wel fijn voor de privacy.       'S avonds geeft het een hele gezellige sfeer en kijk je tenminste niet tegen de lelijke rolluiken aan.

Accessoires

Naast de grote meubels maken de kleinere accessoires het geheel wel compleet. Vanwege het batman thema gezocht naar allemaal verschillende spullen in de batman en monochrome stijl om de kamer af te maken. Hieronder een opsomming waar alles vandaan komt.

Plankjes en fotolijsten van Ikea

Posters in lijsten van Alixpress 

Grote poster van Photowall Sweden

Batman actie figuur van Bol.com

Papieren zak van Volpe Shop op Etsy

Batman wandhanger van Metallovepl op Etsy

Batman t-shirt H&M

Kleed van Tapiso

Plaid onder het bed van Riema Germany

Kussens van Gekopkussens

Batman kussen Amazon

Lego skelet hoofd Cookinglife.nl

Ijzeren zwarte doosje met wit kruis van Kwantum

Lamp van Ikea

Kallax kast met Drona zwart/witte inzet bakvan Ikea

Beddengoed batman van H&M

 

Batcave

Gelukkig is zoonlief ook helemaal verliefd op zijn nieuwe kamer! Hij laat hem nu trots zien aan mensen die langskomen, super lief.

Hoe vind jij dat het geworden is?

Liefs, Saar

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.